Φιλαρμονική Μπάντα

Φ ι λ α ρ μ ο ν ι κ ή Μ π ά ν τ α
Title
Μετάβαση στο περιεχόμενο
 
Γεννήθηκα στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς και κοντά στη Φιλαρμονικής μας στην οποία ο πατέρας μου τότε ήταν μουσικός πήρα την πρώτη μουσική μου παιδεία.
Συμμετείχα σε όλες τις φιλαρμονικές που υπηρέτησε ο πατέρας μου σαν αρχιμουσικός αποκτώντας κοντά του γνώσεις με την αυστηρή μουσική παιδεία των Επτανησίων. Υπηρέτησα στην Στρατιωτική Μουσική Αλεξανδρούπολης.
Κατόπιν συμμετείχα στην Μπάντα του Δήμου Πατρών σαν μουσικός Α υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Θεόφιλου Κάβουρα. Εκεί παρέμεινα μερικά χρόνια μέχρι την εισαγωγή μου στην Φιλαρμονική της Αστυνομίας Πόλεων όπου υπηρέτησα τριάντα χρόνια σαν εκτελεστής Τούμπας (το κύριο όργανό μου) και κρουστών.
Σπούδασα στο Ωδείο Αθηνών όργανο και θεωρητικά με τους: Αναστάσιο Κυπραίο και Μενέλαο Παλάντιο αντίστοιχα. Τελείωσα τις σπουδές των ανώτερων θεωρητικών στο Ωδείο ‘Μουσική Εκπαιδευτική’ με καθηγητές τους: Σπύρο Γαρδικιώτη και Αντώνη Γεωργάτο.
Μετά την συνταξιοδότησή μου από την Φιλαρμονική της Ελληνικής Αστυνομίας το 1997 ανέλαβα και δημιούργησα την Φιλαρμονική του Δήμου Πόρου Τροιζηνίας (μαθητική μπάντα) επί Δημαρχίας κ. Σπύρου Σπυρίδωνα στην οποία και παραμένω δάσκαλος όλων των οργάνων της και αρχιμουσικός.
Η Φιλαρμονική μας στελεχώνεται κυρίως από μικρούς μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και σχεδόν από το ξεκίνημά της άρχισε τις εξωτερικές εμφανίσεις όπως λιτανείες εντός και εκτός του Δήμου μας συμμετοχή σε όλες τις Εθνικές Εορτές αλλά και σε άλλα εορταστικά γεγονότα του τόπου πραγματοποιώντας παράλληλα και συναυλίες σε υπαίθριους και κλειστούς χώρους.

 
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Επιστροφή στο περιεχόμενο